0
Project

Spectrum Square (Phase 1)

Spectrum Square (Phase 1)

EV, bike and HOV parking

The main office lobby is on the north side, while the south side has a retail space fronting the pedestrian path that connects to the larger restaurant/retail cluster to the east, called The Eatery.

The five storeys of office offer tenants a bright, open and highly flexible space to be configured in any possible way. The space is designed with smart building technology embedded in the raised floor, the curtain wall, and the core of the building, working together to provide the most healthy, comfortable and adjustable environment for office work. The latest technology on sun shades and UV-coating on glass ensure that direct sunlight hitting the building causes minimal heat gain in the building, reducing cooling costs year round. This while ensuring that the maximum amount of indirect natural light enters during the day, providing day-long, glare-free illumination and reduces the need for artifical lighting.

Other building features include an extra-high ceiling on the south side of the penthouse floor, and a 40m/135ft wide exclusive-use terrace space for the tenant on the second floor.

Sky lounge
Credits
Awards
N/A
Client
Healthcare of Ontario Pension Plan
Location
Mississauga, Ontario
Area
134,000
 s.f.
Completed
2016
Related Services
Spectrum Square was envisioned as a 1.3 M sf campus concept in Mississauga that integrates the office park with a pedestrian oriented retail environment, bringing food and service amenities near to office employees. The Master Plan, two Gateway buildings of the planned total of 6 buildings and the retail buildings, were completed by Sweeny&Co for this new commercial campus. They are all adjacent to the rapid transit station in front of the campus. The two multi-tenant office buildings have large flexible floor plates (50,000 s.f.), and multiple offset building cores creating large open planning spaces with natural light from two building faces. The large office floorplates were stacked over integrated structured parking to conserve land area, and also served to elevate office floors for improved views and consolidated covered parking for tenant convenience. Like most of our buildings, this building was designed to minimize waste through modular raised floor systems that include relocatable diffusers, electrical ports and plug-and-play wiring that can be reused and reconfigured over time. Located south of Pearson International Airport and Hwy 401, the office buildings and retail form an attractive restaurant campus designed as a pedestrian-only area with outdoor patios and a landscaped square in the centre. The restaurants extend the activity on site beyond regular office hours which benefits the site as well as the neighbouring clusters of offices in and around the Airport Corporate Centre office park.
Client
Healthcare of Ontario Pension Plan
Credits
Location
5015 Spectrum Way
Mississauga, Ontario
Area
134,000
 s.f.
Storeys
Units
Related Services

EV, bike and HOV parking

The main office lobby is on the north side, while the south side has a retail space fronting the pedestrian path that connects to the larger restaurant/retail cluster to the east, called The Eatery.

The five storeys of office offer tenants a bright, open and highly flexible space to be configured in any possible way. The space is designed with smart building technology embedded in the raised floor, the curtain wall, and the core of the building, working together to provide the most healthy, comfortable and adjustable environment for office work. The latest technology on sun shades and UV-coating on glass ensure that direct sunlight hitting the building causes minimal heat gain in the building, reducing cooling costs year round. This while ensuring that the maximum amount of indirect natural light enters during the day, providing day-long, glare-free illumination and reduces the need for artifical lighting.

Other building features include an extra-high ceiling on the south side of the penthouse floor, and a 40m/135ft wide exclusive-use terrace space for the tenant on the second floor.

Sky lounge
Awards
N/A